2/11/2020

MTD3 L3P3 wk2 Photoshop


Photoshop praktijkopdracht 2

Photoshop maakt het onmogelijke mogelijk. Lang geleden was er een reclamecampagne van Echte Boter waarin gezworen vijanden samen aan tafel te zien waren onder het motto: ‘Met echte boter krijg je ze weer aan tafel.’



Waarschijnlijk is er aan beide heren hierboven een flink bedrag betaald, en heeft er iemand moeten l*llen als brugman om de foto mogelijk te maken. Dat kan tegenwoordig natuurlijk veel makkelijker!



 Kies twee bekende personen uit (dat mag nationaal maar ook internationaal) waarvan jij denkt dat de kans dat ze ooit samen bij elkaar zitten, gelijk is aan nul. Ben een beetje creatief, maak er iets geinigs van…. Kies van die beide personen een geschikte foto uit en creëer een situatie in photoshop waarbij ze gebroederlijk naast elkaar aan een activiteit deelnemen. Samen een boterham smeren is al gedaan, kies jij iets leukers en gebruik een derde foto om dat uit te beelden.
Knip vervolgens de foto’s zodanig uit dat je ze tegen dezelfde achtergrond (vierde foto) bij elkaar kunt zetten met de verbindende factor op de voorgrond.

Natuurlijk weer op je blog zetten als Jpeg en op je USB stick als *.psd bestand meenemen.

Gebruikte functies o.a. : lasso, magnetische lasso, magic wand, slimme selectie..  

Geen opmerkingen: