6/08/2011

Karaoke wereld

Op TED kwam ik dit filmpje (nou ja, bijna een uur lang) tegen van Malcom McLaren. Malcom McLaren heeft de groep The Sex Pistols bedacht, een punk groep uit de jaren 70. Ik heb de Pistols, net als jullie, niet bewust meegemaakt maar er zijn hier op school vast wel docenten te vinden die wél singeltjes hebben...

Inmiddels is de beste man overleden, maar hij heeft nog wel zijn mening over de Karaoke-cultuur achtergelaten, en de tegenstellingen van die cultuur met échte creativiteit. Het komt er in het kort op neer dat er tegenwoordig overdreven op zoek gegaan wordt naar snel succes: Een talentenjacht, liedjes van iemand anders zingen en snel beroemd worden. Zonder zelf jaren lang te worstelen, jezelf te ontwikkelen, fouten maken en leren, door schade en schande je eigen vorm te vinden. En dàt is creativiteit: Iets compleet nieuws ontdekken, en dat gebeurd niet van het ene op het andere moment.

Misschien niet helemaal het juiste moment om hiermee te komen, maar ik vond het filmpje gisteren pas. In ieder geval wel toepasselijk voor de opleiding. Wel stemmen vrijdag hè ;-) !

Geen opmerkingen: