10/20/2016

Hackathon



Wij ontvingen het bericht hieronder. Mocht je interesse hebben, schroom niet om je aan te melden.


Wij zijn opzoek naar enthousiaste Summa studenten die in collaboratie met ons, onze partners en andere studenten van o.a. TU/e, TU/d en IPO, het maatschappelijke verschil willen maken op het gebied van “Social Design & Innovatie”. Het doel: nieuwe oplossingsrichtingen te vinden voor het toenemende eenzaamheid van ouderen (feit: 50% van alle ouderen boven de 70 jaar geven aan zich regelmatig eenzaam te voelen).

Op 28 oktober, tijdens Dutch Design Week 2016, organiseert Design for Humanity (www.designforhumanity.nl) een hackaton: de Social Innovation Challenge “Connected Generations”. Een dag lang storten zo’n 100 jonge ontwerpers zich – gesteund door ervaringsdeskundigen en experts - op het vraagstuk van de toenemende eenzaamheid van ouderen. We werken hierin onder andere samen met ouderenbond ANBO, Nationaal Ouderenfonds, gemeentes Eindhoven en Hilversum, de TU/e (Healthy Aging Squad), het Ziekenhuis Tergooi en Omroep MAX.

Deze partijen zullen de meest veelbelovende oplossingen vervolgens samen met Design for Humanity verder ontwikkelen... samen met studenten! Zo verbindt de opzet van de hackathon leeftijden: connected generations. Het levert resultaten op die niet vrijblijvend zijn, maar ons de verantwoordelijkheid geven om er ook écht iets mee te doen. Want Design for Humanity levert échte resultaten: Value For Humanity.

In deze video (2 min) zie je hoe dat ging in 2015 tijdens onze Refugee Hackaton: https://vimeo.com/144463954.
Hieruit zijn een 10-tal mooie (afstudeer)projecten uit ontstaan.

Wat betekent dit concreet voor een student?

Wij - vanuit DFH - willen de stage- en afstudeerprojecten die uit Social Innovation Challenge komen, begeleiden:
Om vervolgens, samen met onze partners de projecten te exposeren op de Dutch Design Week 2017. Ter indicatie, Omroep MAX heeft aangegeven dat ze het interessant vinden om een student een jaar lang te volgen - in beeld en geluid ;-) En, ik zat bij BNR vorige week zaterdag, die ook interesse hebben om ons te (blijven) volgen.

Wat we vragen:
- Help ons met het ‘recruiten’ van studenten naar onze design hackathon op 28/10 aanstaande
- Wellicht is het interessant om een docent als ‘design coach’ in te brengen voor de dag. Om zo vanuit hun expertise de studenten te helpen om niet vast te lopen in het ideation en design proces


Geen opmerkingen: