3/20/2018

Ontwerptechnieken 3.6

Concepten

Deze week gaan we concepten samenstellen uit het morfologisch overzicht en de idee schetsen. Vanuit de schetsen heb je een idee gekregen over de vorm en het uiterlijk van het product. Met de functieboom en het morfologisch overzicht werk je het functionele ontwerp uit van het product, zodat het ook echt doet wat jij wil dat het doet.
Kies vanuit je morfologische kaart voor elke functie éen van de oplossingen. Deze oplossingen combineer je samen met de schetsen van de vorm tot een concept. Een concept is dus een idee dat ook uitgewerkt is op het gebied van functioneren en verbindingen.
Neem voor het uitwerken van de concepten voor elk concept een nieuw vel papier en teken jouw ontwerp tot in detail uit. Maak eventueel ook gebruik van zijaanzichten, isometrisch aanzicht(en) en detail uitsnijdingen. Wanneer dat nodig is mag je steekwoorden om je tekening heen schrijven om materialen en verbindingen te verduidelijken. Bedenk vervolgens een naam voor je concept. Het idee is pas echt een concept wanneer het een naam heeft gekregen en er op die manier over gepraat kan worden in bijvoorbeeld een presentatie.
De opdracht voor deze week is om 3 tot 5 concepten samen te stellen uit je morfologisch overzicht. Maak duidelijk welke oplossingen jij gekozen hebt. Teken de concepten uit op papier en geef elk concept een naam.
 
De deadline voor het uploaden van jouw concepten is voor de A-klas: Maandag 26 Maart 16.00uur. Voor de B-klas is dat Donderdag 29 Maart 9.00uur.
  
Nog even als stappenplan:
  1. Kies voor elke functie een oplossing
  2. Geef aan welke oplossingen je gekozen hebt
  3. Combineer de oplossingen samen met je schetsen tot een concept
  4. Teken elk concept uit op een nieuw vel papier (gebruik aanzichten en steekwoorden)
  5. Geef elk concept een naam
  6. Upload de concepten naar je blog

Geen opmerkingen: