3/27/2020

MTD3 Brand design L3P3 wk7 Brandmanual


Brand design praktijkopdracht 6

Bekijk allereerst de powerepoint over Brandmanual in de algemene documenten. Daarna ga je aan de slag met onderstaande opdracht. 

Inleveren op je blog, volgende week donderdag voor 17.00u.

Voor een merk is het erg belangrijk dat dit op de juiste manier gecommuniceerd wordt. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat mensen om je heen voortdurend je naam verkeerd uitspreken. Dat is erg vervelend en gaat op den duur flink irriteren. Hetzelfde geldt voor een merknaam en logo. Een bedrijf is er erg op gesteld dat dit op de juiste manier aan de consument wordt getoond.

Om dit te realiseren hebben veel bedrijven en merken een Brand Manual. Hierin staat tot in detail omschreven hoe bijvoorbeeld reclamebureaus met het merk om moeten gaan: Hoe ziet het logo eruit, welk lettertype gebruikt het bedrijf, wat voor soort afbeelding mag je gebruiken etc.
Vaak gaat het echter toch mis. Niet iedereen leest de handleiding goed, of de voorschriften komen niet overeen met hetgeen de reclamemaker wil laten zien.

Aan jullie om zelf op internet een Brand Manual te zoeken. Lees deze vervolgens aandachtig door en zoek uit wat wel en juist niet mag. Ga vervolgens op zoek naar reclamemateriaal waarin dat merk voorkomt en probeer zo goed mogelijk te bepalen of dit volgens de regels van de manual is gedaan.

Geef je resultaten weer in een duidelijke presentatie.



Succes.



Geen opmerkingen: