3/06/2020

MTD3 L3P3 wk3 Digitale beeldbewerking


Photoshop praktijkopdracht 3

Photoshop is een bijzonder handig hulpmiddel om producten die eigenlijk nog niet bestaan, te visualiseren. Natuurlijk is het handig wanneer je bij een fotomodel een puistje weg kunt photoshoppen, maar daar heb je als productontwerper niet al te veel aan.



We gaan deze week een kartonnen doos presentabel maken voor een mogelijke opdrachtgever. Hierbij ga je uit van een bestaande doos zoals hiernaast (al mag je er ook zelf een ontwerpen in Solidworks en opslaan als lijntekening natuurlijk). Dit soort afbeeldingen zijn te vinden wanneer je in Google zoekt naar ‘cardboard box’ met de zoekbeperking ‘lijntekeningen’.

Vervolgens ga je de doos geschikt maken voor een product naar keuze. Wanneer je een grote fan bent van koptelefoons van dr. Dre, dan ga je de display ‘inkleuren’ in Beats-stijl. Dit wil zeggen dat je de juiste kleur kiest, de geschikte logo’s en de juiste afbeeldingen die op de display moeten komen. Zet het product waar het om gaat los naast de doos. Zoek de geschikte afbeeldingen op internet.

Dit alles moet in het juiste perspectief gezet worden. Wat we natuurlijk niet willen is dat de afbeelding er amateuristisch uit gaat zien. 


Natuurlijk weer op je blog zetten en op je USB stick als *.psd bestand meenemen.

Gebruikte functies o.a. : lasso, magnetische lasso, magic wand, transformeren (perspectief).  

Geen opmerkingen: