5/31/2011

Tutorials

Tutorials zijn altijd interessant om te bekijken, is het niet omdat je zelf ook zoiets wilt maken, dan wel om te kijken hoe andere mensen dergelijke klusjes aanpakken. Zo kijk ik vrijwel elke zondagochtend Eigen huis & tuin. Niet omdat ik zo graag mijn huis wilt verbouwen maar wie weet: Misschien krijg ik een goed idee erdoor.

Nu zit er ook wel toekomst in tutorials: Op internet kun je tegenwoordig vanalles krijgen vanuit de hele wereld. Maar waarom zou je iets op laten sturen uit Japan als de grondstoffen hier ook aanwezig zijn en je, met een beetje handigheid, zelf zoiets kan maken. Als je basiselementen van IKEA afkomen bijvoorbeeld, waarom zou je die dan op laten sturen? Waarschijnlijk zit er een IKEA om de hoek, scheelt koerierskosten. Het nederlandse ontwerpbureau Ginko Studio verkoopt op die basis tutorials op internet met uitleg hoe je zelf een verikale tuin kan maken.

Beter is natuurlijk de tutorial hoe je zelf een keramische wandklok kan maken, gratis en met een gezellig muziekje eronder.

Geen opmerkingen: