2/22/2018

Fabrikagetechnieken periode 3 - Les 2 Mechanische oppervlaktebehandelingen






Fabrikagetechnieken_lp 3_les 2  Huiswerkopdracht 2     Mechanische oppervlaktebehandelingen

De lesstof is om de presentatie door te nemen (die staat in de bekende map in Algemene Documenten), en natuurlijk de onderstaande opdracht .

Inleverdatum  MTD1A4 :  uiterlijk di 27 feb op je blog
Inleverdatum  MTD1B4 : uiterlijk wo 28 feb op je blog

Over de studentpresentaties:  Probeer ze tijdig voor te bereiden.  Mocht er iets niet lukken of zit je met vragen,  vraag 't me of mail me.  Succes !









Ga op zoek naar een technisch onderdeel naar je keuze (liefst geen ‘kunst’  of ‘decoratie’) .  Het onderdeel moet duidelijk een mechanische oppervlaktebehandeling hebben gehad.


Waar kun je 'iets over Ra' vinden (vragen 4 en 5)  ?  In de presentatie van deze week, laatste sheet.  Stel dat jouw product fijngeslepen is, dan kijk  je in de tabel  bij slijpen (fijn),  en kies je de waarde 'halverwege 't (blauwe) balkje' . 






1) Wat is de functie van het onderdeel ? 
2) Waarom is er een mechanische oppervlaktebehandeling uitgevoerd ?
3) Met welke fabrikagetechnieken is het onderdeel geproduceerd ?(dus zonder de oppervlaktebehandeling)
4) Welke oppervlakteruwheid had het onderdeel,  voor de mechanische  oppervlaktebehandeling ? Geef een schatting ,  uitgedrukt in Ra.
5) Welke oppervlakteruwheid heeft het onderdeel,  na de mechanische  oppervlaktebehandeling ? Geef een schatting ,  uitgedrukt in Ra.

6) Wat was er met de functie van het onderdeel gebeurd, als er was besloten om helemaal geen mechanische oppervlaktebehandeling uit te voeren ?
Zou het onderdeel dan beter , of slechter hebben gefunctioneerd ?


7) Welke mechanische oppervlaktebehandelingen zijn er, waarbij er zogeheten ‘abrasieve deeltjes’ met hoge snelheid tegen het product worden geschoten ?  Noem 1 van zo ’n behandeling en geef een korte toelichting.

Geen opmerkingen: