9/13/2018

Fabrikagetechnieken 2 praktijkopdracht 1b Extrusie product



Praktische opdracht 1b:  Herontwerp van het kistje, met extrusie


Geheel tegen de verwachting in blijkt dit kistje een hit te zijn bij een leverancier. De leverancier kan vraag niet meer aan. Op een beurs heeft hij  de techniek extruderen gezien.


Jullie zijn ontwerpers van de fabriek die op de beurs de extrusietechniek hebben laten zien. De vraag aan jullie is om met voorstellen te komen om de leverancier te overtuigen om voor extruderen te kiezen.  Een herontwerp ;  het hoeft geen 'kopie' van het houten kistje te zijn.


Verzin een manier waarop je zo’n kistje slim kan maken met extrusie profielen (aluminium of kunststof). Het kan zijn dat je nog wat extra onderdelen toe moet voegen om de profielen aan elkaar te maken.  Het kistje moet op de afbeelding lijken.


Houd rekening met de verschillende (constructie)eisen die aan een extrusie profiel gesteld worden. Maak dus slim gebruik van de constructie-regels.  Zie hiervoor de presentatie ( 'Les 3" op Algemene documenten), en informatie op internet. De opdracht wordt individueel uitgevoerd.




Stappenplan


1) Maak eerst een 2D (hand)tekening van de doorsnede, of doorsnedes die je in gedachten hebt om het kistje te maken. Bedenk (en teken) er eventueel ook  de verbindingen bij. 


2) Modelleer het kistje in CAD, als een assembly. 
Modelleer eerst het profiel / profielen als een part/parts . Maak daarna de assembly. (verbindingen/schroeven hoeven niet )


 Resultaat van de opdracht


  • Een 2D tekening van de doorsnede,  en de impressie van het kistje met de verbindingen.
  • Screenshots van het cad model
  • Solidworks assembly (als .zip-file)
     


Inleverdatum :  uiterlijk dinsdag 18 september op je blog.

Geen opmerkingen: