11/26/2018

Fabricagetechnieken 1 p2 Les 3 huiswerkopdracht " verspanen en boren "

Hallo,


 het huiswerk deze week is om de video te kijken,  en de huiswerkopdracht (zie tekst hier onder) uit te voeren. Hier vind je het word document.  Succes




Fabrikagetechnieken1 periode 2      Huiswerkopdracht 3 “verspanen en boren“    (video 1.8)


 


De opdracht gaat over enkele verspanende technieken en hun verschillen. Beantwoord de vier vragen en post ze tijdig op je blog.  En bekijk de video Fabrikagetechnieken 1.8  ( zie ook de iposumma blogspot)




 


  1. Zoek een afbeelding van een  (metalen) product dat geslepen is. (Slijpen is  grind  in het engels  ; geslepen is grinded). 
    Beschrijf  hoe het product volgens  jou geslepen is, en ook waarom het geslepen is.
    Waarom eigenlijk is slijpen een verspanende techniek ?


 
 
 
 
 


  1. Ga op zoek naar een metalen product dat gefreesd is (en plaats een afbeelding).  Waaraan kun je zien, dat het gefreesd is ? Waarom is het gefreesd ? Wat voor ‘soort’ spanen worden er gemaakt ?


 
 
 
 
 


  1. Ga op zoek naar een afbeelding van een draaiproduct,  dat in de draaibank is opgespannen  (en plaats een afbeelding). Geef een  korte toelichting waarom het product wordt gedraaid , en welk metaal er volgens jou gebruikt is. Wat voor ‘soort’ spanen zijn er ?


 
 
 
 
 


  1. Welke bewerkingstechniek  is kotteren ?  Beschrijf kort wat kotteren is en waarvoor het wordt gebruikt (geef een productvoorbeeld  ;  en voeg een afbeelding toe).


 
 
 
 
 


 


 


Succes!


De inleverdatum is uiterlijk  2 december op je blog.

Geen opmerkingen: