11/15/2018

Ontwerptechnieken 2.1

Plan van Aanpak (PVA)

Bij de start van een nieuw project hoort ook een nieuw plan van aanpak. Hoe je een correct plan van aanpak schrijft volgens de Summa Engineering richtlijnen heb ik in de les al uitgelegd (slides zijn hier), maar wordt nog eens behandeld in dit filmpje. Beschrijf alles zo specifiek mogelijk, een opdrachtgever wil weten waar hij aan toe is en wat hij kan verwachten. Maar ook voor jezelf is het gemakkelijker als je duidelijk op papier hebt staan wat je gaat doen, in welke volgorde en wat het uiteindelijke resultaat is.


Tip: Leest eerst de projectwijzer goed door, voordat je begint te schrijven en let ook op het beoordelingsformulier. Hierin staat omschreven waar we jullie op gaan beoordelen. Deze punten willen we natuurlijk terug zien in het project.


Een plan van aanpak is vaak meerdere pagina's lang. Dus upload je PVA als een Word of PDF document en niet direct naar je blog. Om een idee te krijgen van wat er allemaal in een PVA hoort te staan, kun je een kijkje nemen op de blogs van de andere klassen (bijvoorbeeld die van MTD3 en MTD4).


Deadline voor het uploaden van het PVA (voor ontwerptechnieken) is dinsdag 20 november 15.00uur.

Geen opmerkingen: