2/04/2020

MTD3 L3P3 wk1 Digitale beeldbewerking PS


Photoshop praktijkopdracht 1

De échte ontwerper zal regelmatig een moodboard / imagepanel moeten maken. Zoals jullie vast wel weten is dit handig om, voordat je gaat ontwerpen, alvast een beeld te geven van de richting die je ongeveer uitdenkt.

Moodboards zijn er in vele verschillende vormen en maten.  Van oorsprong zijn ze ontstaan door gewoon een tijdschrift te pakken, plaatjes eruit te knippen of eruit te scheuren, en die op een stuk karton te lijmen. Het resultaat is een soort overzicht dat je hierboven ziet, een beetje een ‘vrije vorm’.


Om te voorkomen dat je opdrachtgever (of baas) direct denkt dat jij een ‘plak-en-knip’ figuur bent in plaats van een afgestudeerde student middenkader engineering, willen we het wat professioneler aanpakken. Om mensen direct het idee te geven dat jij gestructureerd kunt werken, gaan we een moodboard maken met daarin wat structuur. We gaan alle afbeeldingen netjes uitlijnen zodat het geheel er strakker uitziet.
Neem je  projectopdracht Koptelefoon en maak van verschillende producten een net imagepanel zoals hiernaast te zien is. Denk hierbij aan de doelgroep en sfeer die je wilt bereiken. Zorg dat de afbeeldingen netjes t.o.v. elkaar uitgelijnd zijn en de afstanden tussen de plaatjes gelijk. In tegenstelling tot de afbeelding hiernaast moeten er twee afbeeldingen met afwijkende afmeting in staan: één staande afbeelding en één liggende afbeelding met een afmeting 2x zo groot als de standaard plaatjes. In totaal moeten er minimaal 28 verschillende afbeeldingen gebruikt worden.

Zet de complete afbeelding als Jpg op je blog en op je USB stick als *.psd bestand meenemen (zodat we het origineel kunnen bekijken in de les en controleren).

Gebruikte functies o.a. : rechthoekselectie, kopiëren/plakken, verschalen, liniaal, werken met lagen

Geen opmerkingen: