10/12/2018

Eindopdracht ontwerptechnieken L2P1


Eindopdracht Ontwerptechnieken L2P1

 

Bij ontwerptechnieken hebben we het gehad over ‘vage’thema’s en hun vormgevingskenmerken. Deze thema’s vind je natuurlijk in ieder ontwerptraject. Dus ook in jullie project ‘verpakking’, alleen hebben jullie die nog niet benoemd. In deze opdracht gaan jullie hier dus mee aan de slag. Door middel van enkele van de opdrachten uit de periode gaan jullie je project verfijnen op thema’s en vormgeving.

  1. Doordat je een bepaalde doelgroep hebt gekozen zijn er ook thema’s die hier bij passen (let op het meervoud thema’s want het is er echt zelden maar 1). Beschrijf welke thema’s bij jou doelgroep en product passen / horen.
  2. Maak een image panel (overzicht van producten) van je thema’s en benoem kenmerken die volgens jou specifiek horen bij dat thema. Kies voor vormgevingskenmerken , kleuren en materialen komen apart aan bod. Denk hierbij aan producten die aan jou doelgroep met de gekozen thema’s aansluiten.
  3. Maak een imagepanel voor je gekozen thema's specifiek gericht op materialen en kleuren. Maak hierbij gebruik van vierkante afbeeldingen van materialen, niet van afbeeldingen van producten aangezien deze door middel van vormgeving al meer richting een thema sturen. Spits dit toe op verpakkingen (in brede zin)en jou verpakking.
  4. Maak een foto realistisch voorstel van het project met behulp van SolidWorks en de render-module van SolidWorks. Hierbij maak je natuurlijk gebruik van de vormgeving, kleuren en materialen die je hebt gekozen. Plaats ook deze afbeelding in je eigen moodboard.
     

 

Tip: Doe dit alles serieus en zorgvuldig, als je dit doet kun je ieder product uit deze opdracht inzetten in je presentatie om daar een sluitend verhaal van te maken!

Geen opmerkingen: