10/25/2018

ontwerptechnieken 1.7

Zevensprong stap 7


De laatste stap uit de zevensprong is het schrijven van een conclusie voor de onderzoeksvragen die je opgesteld had.
In de vorige stap heb je onderzoek gedaan, om zo aan informatie en bronnen te komen. Met deze bronnen en informatie kun je nu een conclusie schrijven. Let wel op dat je goede bronnen hebt gevonden. Een goede bron geeft informatie die je ook op andere plekken kan vinden (en als het goed is ook hebt gevonden). Om zeker te weten dat jouw informatie uit de gevonden bron goed is combineer je die informatie met minimaal twee andere bronnen. Drie bronnen dus in totaal. Wanneer deze drie bronnen allemaal dezelfde informatie geven, dan heb je goede bronnen gevonden.

Over het algemeen vinden we Wikipedia geen goede bron om zomaar te gebruiken. Iedereen kan meeschrijven aan een Wikipedia artikel, wat ervoor zorgt dat de informatie niet altijd klopt. Let daarom bij gebruik van Wikipedia voor al op de bronnen waar het stukje naar verwijst. Deze bronnen mag je wel gebruiken.

De laatste opdracht van dit blok ontwerptechnieken is om voor elk probleemgebied (stap 4 en 5) een korte conclusie te schrijven, op basis van de informatie die je gevonden hebt (stap 6). Noteer onder jouw conclusie de lijst met bronnen die je gebruikt hebt (APA stijl).

Dus nog even als stappenplan:
  1. pak stap 4,5 en 6 van de zevensprong erbij
  2. kijk welke bronnen je hebt gevonden
  3. combineer de gevonden informatie uit de bronnen
  4. schrijf een korte samenvatting van de door jou gevonden informatie
  5. noteer de bronnen die je gebruikt hebt
  6. upload naar je blog, voor dinsdag 30 oktober 15.00uur!

Geen opmerkingen: